Att resa, mötas och hitta det som är jag

Om Jonna Segergren

Jag heter Jonna Segergren och är genuint intresserad av människor, vad som får oss att bli dem vi är och hur vi hanterar våra liv i medgång och motgång. Min iver att möta människor har lett mig till att bo utomlands i nästan 3 år och på flera resor för att få inblick i olika kulturer. Även de yrken jag provat har varit inriktade mot möten med människor.

Efter att ha sökt utåt under många år har resan inåt blivit den viktigaste och mest spännande. Den kan vi alla göra. Några av mina redskap för att resa inåt är KranioSakral terapi, coaching för personlig utveckling, meditation, dans, kurser, yoga och att öppet möta människor för att spegla och låta speglas.

Mitt första möte med KranioSakral terapi kom när jag själv var i stort behov av hjälp. Under en tid mådde jag inte bra, tillståndet förvärrades och så småningom kom diagnosen Ulcerös Kolit. Den enda lösningen sjukvården kunde erbjuda mig var kortison och cellgiftsmedicin som jag skulle äta resten av livet. Jag tog emot den hjälp jag erbjöds, alternativet just då hade varit att långsamt tyna bort… Jag kunde inte acceptera att detta var det enda alternativet! Efter mycket sökande och efter att ha provat på flera olika alternativa metoder mötte jag en KranioSakral terapeut. Wow! Vilken direkt respons från min kropp. Behandlingarna tillsammans med bra nutrition och ett djupgående eget inre arbete ökade min hälsa och jag hittade åter min livskraft. Sedan flera år är jag helt besvärsfri.

Jag kände direkt att genom denna terapiform skulle jag kunna möta människor på ett djupare sätt och jag ville sprida möjligheten att må bra till så många jag kunde! År 2006 började jag min utbildning till Diplomerad KranioSakral terapeut på Bröderna Tranbergs Institut, följt av högskolestudier i basmedicin.

Idag känner jag stor tacksamhet när jag tänker på mitt jobb, då jag kan erbjuda klienten avkoppling med beröring för att hämta balans och kraft. Jag uppskattar att får stå bredvid och se resan mot bättring påbörjas och hur mina klienter får ökad livskraft. Det gör skillnad både för dig och mig!

Jonna Segergren Varberg

Jonna Segergren

Utbildningar i urval

Diplomerad KranioSakral terapeut, Bröderna Tranbergs Institut
Cool lymphatic breathing instructor, Cool mind, Anders Lönerdal
Basmedicin, Högskolan Kristianstad
Ledarskap, Högskolan Halmstad
Turism & Service, Akademi Båstad

Länkar

Några som har funnits på min väg och gett mig kraftfulla redskap.

Paula Nygren har visat mig dansen som en väg för att hitta livskraft. Paula erbjuder även massage, är sexsibilitycoach och anordnar kurser i tantrans magi.
lustinlife.se

Jag fick möjlighet att bli coachad av NLP coach, Peter Alkeryd. Han lyfte verkligen min blick så jag fick möjlighet att se världen utanför de ramar jag hade skapat för mig själv.
skydiveadventures.se